/ IVAN PETROVIC-IPE
27/04/2022 u 21:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преко 200 институција примило пријетеће поруке

- Сигурно ће резултати у наредном периоду показати ко је потенцијални пошиљалац тих порука, казао је помоћник директора УП

Пријетеће поруке данас је примило више од 200 институција - образовне институције, локалне самоуправе, комуналне службе, саопштио је помоћник директора Управе полиције Драган Горовић у Дневнику ТВЦГ.

 - Управа полиција је предузела све мјере из своје надлежности и преконктролисала све објекте који су били предмет данашњих пријетњи који су били и утврдила да су безбједни, казао је Горовић, преноси Портал РТЦГ.

Он је за сјутра најавио појачано присуство полиције.

 - У тим објектима биће евидентно присуство униформисаног састава полиције, али и осталих оперативних структура које ће превентивним актинвностима обезбиједтити да се учениси и наставно особље осјећају сигурније и да на тај начин пошаљемо поруку да сви морају бити безбједни, навео је Горовић.

Он је казао да је још увијек рано говорити о адреси са којих су стигле пријетеће поруке .

- Сигурно ће резултати у наредном периоду показати ко је потенцијални пошиљалац тих порука, казао је помоћник директора УП.

Иста ситуација са лажним дојавама о бомбама догодила се и 1. априла.

 - То је предмет тужилачке истраге. Резултати постоје, али је рано говорити о доказима који могу бити предмет кривичног поступка, навео је Горовић.

Поручио је да се грађани могу да се осјећају безбједно.

 - Не искључујем могућност да оваквих дојава буде у наредно периоду , те да је полиција права адреса којој се требају обратити чим имају таква сазнања, а ми ћемо предузети све у нашој надлежности, казао је гост Дневника ТВЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:39