Spajić sa predsjednikom 4iG Grupe / - FOTO: VLADA CG
30/11/2023 u 17:05 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijer sa predsjednikom 4iG Grupe: Mađarska kompanija zainteresovana za nove investicije u Crnoj Gori

Premijer Spajić kazao je da su kredibilni investitori dobrodošli u Crnu Goru te da će u Vladi Crne Gore imati pouzdanog partnera

Brzina razmjene podataka rapidno raste na globalnom nivou. Zato prilagođavanje infrastrukture, brzina i kvalitet internet usluga ostaju ključni izazovi u budućnosti, poručeno je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predsjednikom 4iG grupe iz Mađarske Gelertom Jasaijem.
Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Na sastanku je bilo riječi o sprovođenju Memoranduma potpisanog ranije ove godine između Vlade Crne Gore i 4iG grupe koji, kako je zaključeno, predstavlja dobar temelj za unaprjeđenje saradnje.

Premijer Spajić kazao je da su kredibilni investitori dobrodošli u Crnu Goru te da će u Vladi Crne Gore imati pouzdanog partnera.

- Crnoj Gori su potrebni investitori koji će donositi novi kapital, ali je uvoz znanja i ekspertiza naš prioritet. Želimo da se dalji razvoj naše ekonomije temelji na novim tehnologijama i znanjima, te da naše kompanije sa svojim uslugama, postanu konkurentne i na širem, međunarodnom tržištu - istakao je premijer.

Predsjednik 4iG grupe Gelert Jasai informisao je premijera Spajića o poslovanju kompanije kao i sa projektima koje trenutno realizuje u Mađarskoj i u regionu. On je premijera  upoznao i sa planovima ove kompanije za intenziviranje poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori sa akcentom na oblast digitalizacije -  od IT rješenja za javne usluge do unapređenja kvaliteta telekomunikacionih usluga.

- Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje i dogovorili nastavak komunikacije ovim povodom - zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:54