/ foto ijz
31/05/2023 u 16:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminula jedna osoba, 45 novih slučajeva koronavirusa

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, u proteklih sedam dana završile analizu i dostavile rezultate za 1.732 uzorka

U Crnoj Gori je, u proteklih sedam dana, registrovano 45 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu zabilježen je jedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, u proteklih sedam dana završile analizu i dostavile rezultate za 1.732 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Kotora 11, Podgorice osam, Herceg Novog sedam, Danilovgrada, Nikšića i Pljevalja po tri, Berana i Bijelog Polja po dva, i po jedan iz Budve, Tivta, Tuzi, Ulcinja, sa Cetinja i Žabljaka.

 

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za period od četvrtka do utorka je iznosio 2,6 odsto.

 

“Tokom izvještajnog perioda IJZ-u prijavljen je jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz Nikšića, starosi 82 godine ”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.828. Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 23 pacijenta.

 

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 97. Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.898.

 

U Podgorici je aktivno 46 slučajeva infekcije koronavirusom, Kotoru 11, Budvi devet, Herceg Novom osam, Tivtu pet, Bijelom Polju, Danilovgradu i Pljevljima po tri.

 

U Beranama, Nikšiću i na Cetinju su aktivna po dva slučaja koronavirusa, a u Tuzima, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:26