виши суд / - дан
15/01/2022 u 17:27 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рјешење Вишег суда: Матица црногорска и Чиргић да исплате пароху Шћепановићу и Уљаревићу 40.496 еура

Процес траје 12 година, а инициран је тужбом због ауторских права

Виши суд у Подгирици донио је одлуку којом се обавезује да Матица црногорска, Аднан Чиргић и Александар Радоман исплате свештенику Предрагу Шћепановићу и Радомиру Уљаревићу исплати 40.496 еура, колико износе накнаде парничког поступка.

- Првостепеним рјешењем обавезују се тужиоци да туженом Шћепановић Предрагу исплате накнаде парничног поступка у износу од 15. дана од правоснажности овог рјешења, под пријетњом извршења. Обавезују се тужиоци да туженим Радомиру Уљаревићу и ИШМ "Октоих" накнаде трошкове парничког поступка у износу од 25.296 еура  - наводи се у рјешењу Вишег суда од 14. децембра.

Како се додаје, против наведеног допунског рјешења о трошковима поступка тужиоци су благовремено изјавили жалбу и допуну жалбе из свих тзаконских разлога, са предлогом да се одлука о трошковима поступка пиначи сходно жачбеним наводима или укине и предмет врати на поновно одлучивање.

- Одговор на жалбу није дат - додаје се.

Овај процес траје 12 година, а инициран тужбом коjу су покренули Александар Радоман, Аднан Чиргић, Матица црногорска и Институт за црногорски jезик и jезикословље против Предрага Шћепановића, Радомира Уљаревића, Октоиха и Светигоре због кршења ауторских права.

Тужиоци тврде да су они први дистрибуирали роман краља Николе "Деспа", те да је након њихове промоције тог романа, поново објављено у издању Октоиха и Светигоре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 18:31