новац / Фото: Дан
08/03/2022 u 14:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приjаве за финансиjску подршку бившим радницима отворене до сjутра

Финансиjска подршка овоj групи радника додjељуjе се ради остваривања социjалне правде, правичног задовољења финансиjских потреба бивших запослених и чланова њихове породице

Министарство економског развоjа подсjетило jе да су приjаве за финансиjску подршку за бивше запослене у складу са Законом о финансиjскоj подршци за бивше запослене из сектора рударске и металске индустриjе отворене до сjутра, до 15 сати.

Тражена документациjа, у оригиналу или овjереним копиjама, доставља се Министарству економског развоjа у писаноj форми.

- Право на финансиjску помоћ имаjу особе коjе су биле запослене у предузећима у сектору рударске и металске индустриjе, а у чиjоj jе власничкоj структури била држава и коjима jе престао радни однос увођењем стечаjа - наводи се у саопштењу.

Из Министарства су рекли да тим законом сектор рударске и металске индустриjе покрива сектор - вађење руда и камена, односно вађење угља и руде метала и сектор - прерађивачка индустриjа, односно производња основних метала, металних производа, осим машина и уређаjа и машина и опреме на другом мjесту непоменуте.

Министарство економског развоjа ће након завршетка приjава и разматрања пристигле документациjе детаљниjе представити колико приjава jе пристигло, као и броj обрађених предмета.

- Финансиjска подршка овоj групи радника додjељуjе се ради остваривања социjалне правде, правичног задовољења финансиjских потреба бивших запослених и чланова њихове породице и представља први корак у исправљању дугогодишње неправде - додаjе се у саопштењу.

Влада jе, како су казали, тим чином показала разумиjевање, солидарност и истраjност у борби за достоjанство, права и социjалну jеднакост сваког бившег, али и садашњег радника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:07