фото: Пријестоница / - фото: Пријестоница
23/12/2021 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница припрема Стратегију развоја туризма

Пријестоници треба, како је оцијењено, промјена фокуса са доминантно излетничког туризма са елементима културног туризма ка свеобухватној понуди која ће дуже задржати туристе на Цетињу

Стратегија развоја туризма Пријестонице за период 2022 - 2026. година кровни је документ који би требало да дефинише визију даљег развоја ове важне привредне дјелатности на Цетињу, индентификује потенцијале и да рјешења за унапређење постојеће понуде, оцијењено је на конститутивном састанку Комисије која је добила мандат да припреми овај документ.

Градоначелник Александар Кашћелан донио је рјешење о формирању Комисије за израду нацрта Стратегије развоја туризма Пријестонице и сазвао прву сједницу тог тијела, која је одржана данас.

Комисију чине предсједник Дамир Давидовић и чланови Маја Ћетковић, Оскар Хутер, Иван Мијушковић и Марија Мрваљевић. Задатак Комисије јесте да припреми нацрт Статегије у року од 90 дана од дана доношења Рјешења о њеном формирању.

Комисија би, приликом припреме Стратегије, требало да се води развојним потребама Пријестонице, да има у виду савремене трендове у туризму и другачије потребе и навике савременог туристе.

Пријестоници треба, како је оцијењено, промјена фокуса са доминантно излетничког туризма са елементима културног туризма ка свеобухватној понуди која ће дуже задржати туристе на Цетињу.

Потенцијал је у јединственим садржајима и рутама које нуде национални паркови Ловћен и Скадарско језеро, изузетна гастрономска понуда домаће и органске хране, у јединственој флори Ловћена, одличној саобраћајној повезаности, добрим климатским условима, али и у религијском, манифестационом и конгресном туризму, те постојећим садржајима културног туризма.

Оцијењено је и да добру основу за израду Стратегије представља недавно усвојени Програм развоја културе Пријестонице Цетиње који се дотиче и ове области, као и документа која је у сусрет изради Стратегије припремила Туристичка организација Пријестонице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:35