Феђа Алковић / - фото: Приватна архива
06/04/2022 u 10:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прикупљено 200.000 еура за лијечење Феђе Алковића

Математички гледано, потребно је да сваки грађанин Црне Горе донира по 50 центи или сваки десети да донира по 10 еура

За лијечење дјечака Феђе Алковића до сада је прикупљено око 200.000 еура, а потребно је прикупити још 100.000 еура, казао је аутор и уредник емисије “Дневница” Владан Оташевић.

Највећа нада за Феђино лијечење тренутно је одлазак на клинику у Хјустону. Трошкови у Сједињеним Америчким Државама процијењени су на 300 хиљада еура, а породица Алковић није у могућности сама да финансира пут, боравак и лијечења.

 - Математички гледано, потребно је да сваки грађанин Црне Горе донира по 50 центи или сваки десети да донира по 10 еура. Међутим, нијесу сви у могућности. Као што постоје они који имају доста и они из средњег сталежа, који могу учествовати, постоје они који треба да одвоје и од свог мало. Они имају могућност да зараде за Феђу, казао је Оташевић, преноси Портал РТЦГ.

Довољно је да обиђу комшилук, понуде да очисте стакла, покосе травњак, помогну у селидби, покупе отпатке око неког кафића или продавнице, оперу нечији ауто и још много тога. А финансијску надокнаду коју добију за обављени посао уплате на рачун Алковића.

Истакао је да сви то могу да сниме и да поставе на друштвене мреже.

 - Позивам све који су заинтересовани да се укључе, а јавни сервис је показао како се то ради. У прошлој акцији РТЦГ је успјела да прикупи 22 хиљаде еура помоћи.  Та акција се и даље наставља и сигуран сам да ће запослени јавног сервиса успјети да прикупе још средстава - казао је он.

Кубуровић и Оташевић за Феђу пјешаче од Даниловграда до Подгорице

Оташевић и новинар РТЦГ Небојша Кубуровић ће пјешачити од Даниловграда до Подгорице како би прикупили новац за Феђу.

- Нисам талентован за мајсторлук, али сам спреман за спорт и рекреацију. Пјешачићемо 20 километара. Ја сам и раније пјешачио у хуманитарне сврхе и надам се да ћемо успјети да помогнемо -  казао је Кубуровић.

Оташевић је казао да могу да им се придруже и грађани.

 - Окупљамо се испред Идее у Пажићима идемо преко моста у Даниловграду, проћи ћемо поред Општине, затим кроз Даниловград па новим булеваром до Подгорице. Очекујемо да ће то трајати до шест сати. Крећемо око 9.30 сати - казао је он.

Оташевић је казао да се нада да ће новац бити прикупљен у наредних недјељу дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:02