/ - FOTO: WWF
14/02/2022 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Природи је потребна наша љубав

Показујући љубав према природи, можемо да помогнемо у осигуравању њеног опстанка

Свјетска организација за заштиту природе покренула је регионалну кампању „Love It or Lose It“ којом све позива да волимо природу како не би нестала

У складу са својом мисијом заштите дивљих животиња и изградње будућности у којој људи живе у складу са природом, WWF кампањом представља подручја нашег региона без којих би он био у потпуности другачији: Јадранско море, нетакнуте шуме, чисте ријеке, заштићена подручја која нам осигуравају стабилну климу, те динарски крш. Многа од тих мјеста ће нестати уколико наставимо са штетним дјеловањем – од неконтролисане сјече шума, регулације ријека, прекомјерног излова до загађења ваздуха. 

- Наша природа никада није била под већим притиском, а већ смо изгубили велики број врста и станишта. Вријеме је да природи покажемо љубав- истиче Петра Боић Петрач, директорка комуникација у WWF Адрији.

Наводин да је љјубав најдрагоценији ресурс који имамо и без ње не можемо да напредујемо.

- Када нешто волимо, желимо то и да заштитимо. Оно што волимо поштујемо и чувамо. Показујући љубав према природи, можемо да помогнемо у осигуравању њеног опстанка, а то нам је неопходно и за наш опстанак- наводе у сапштењу.

WWF ће током цијеле године кроз ову кампању да представља специфична мјеста нашег региона без којих он не би био тако посебан. Од кршких феномена попут националних паркова Триглав, Крка или Проклетије, пећина попут Грабоваче, Вјетренице или Постојнске јаме, слатководних екосистема попут Скадарског језера или Европског Амазона ког је UNESCO прошле године прогласио петодржавним резерватом биосфере; неверојатних шумских подручја националних паркова Сутјеска или Тара, до прекрасних морских паркова као што су Ластово или Телашћица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:14