/ Скадарско језеро - фото: Дан
30/05/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Приведени због излова рибе агрегатом

Шишевићи су затечени на локацији Кажића тапија, а полиција је од њих одузела опрему и алате

Гранична пловна јединица Управе полиције привела је данас Славка и Гаврила Шишевића због излова рибе уз помоћ агрега на Скадарском језеру, саопштено је из Националних паркова Црне Горе . Из НПЦГ су казали да су осумњичени предати Основном државном тужилаштву на даље поступање, с обзиром на то да се излов рибе струјом сматра кривичним дјелом.

- Шишевићи су затечени на локацији Кажића тапија, а полиција је од њих одузела опрему и алате којима су незаконито изловљавали рибу- каже се у саопштењу.

Додаје се да су, у сарадњи са Инспекцијом за слатководно рибарство и Граничном пловном јединицом у незаконитим активностима данас затечени и Ђонај Дјока и Тони Јунчај из Тузи.

- Против њих су поднесене прекршајне пријаве, јер су изловљавали рибу без потребних дозвола за привредни риболов и необиљеженим мрежама- наводи се у саопштењу.

Надзорници Службе заштите НП Скадарско језеро привремено су, како се додаје, од њих одузели метални чамац, ванбродски мотор, 24 мреже и осталу опрему.

Из НПЦГ су рекли да су посебно задовољни подизањем нивоа заштите НП Скадарско језеро кроз интензивну и добру сарадњу са Инспекцијом за слатководно рибарство и Управом полиције.

- Надамо се да ћемо заједничким активностима у наредном периоду стати на крај овој штетној појави која угрожава биодиверзитет НП Скадарско језеро и доноси штету поштеним риболовцима и свима онима који своје животе и послове везују за овај парк- каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:27