/ - илустрација, пекселс, пиксабеј
19/05/2021 u 18:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Продавнице неће радити у петак, суботу и недјељу

Непоштовање поменутих обавеза предвиђене новчане казне и затварање објеката за дане у којима није дозвољен рад

Поводом Дана независности Црне Горе трговине на велико и мало неће радити 21., 22. и 23. маја, саопштено је на сајту Управе за инспекцијске послове.

У дане државних празника трговина може се обављати у апотекама, специјализованим продавницама за продају хлеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, штампе, средстава за заштиту биља или погребне опреме; бензинским станицама; пијацама;  штандовима – тезгама, витринама и аутоматима изван пијаца и покретним продавницама; продавницама, киосцима и аутоматима смјештеним унутар затворених подручја аутобуских и жељезничких станица, аеродрома и лука, штандовима и киосцима у којима се продају робе за вријеме одржавања приредби, фестивала и манифестација, сајмова и за вријеме јавног приказивања кинематографских дјела и складиштима за трговину на велико.

-Истичемо да су за непоштовање поменутих обавеза предвиђене новчане казне и затварање објеката за дане у којима није дозвољен рад. Овим путем апелујемо на привредне субјекте да поштовањем прописаних обавеза дају свој допринос потпуној примјени закона- наводе у Управи за инспекцијске послове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:27