/ foto ilustracija
20/10/2021 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Продужен рок за промјену власништва на бројилима која се воде на преминуле особе

ЕПЦГ обавјештава посебно пет хиљада корисника, који су наведени на списку, да је због великог интересовања продужен рок за подношење захтјева са 21. октобра на 1. новембар

Електропривреда је због великог интересовања продужила до 1. новембра рок за промјену власништва на бројилима која се воде на преминуле особе.

- ЕПЦГ обавјештава кориснике бројила чије се власништво води на преминуле особе, посебно пет хиљада корисника који су наведени на списку објављеном на www.epcg.com и порталу електронске управе, да је због великог интересовања продужен рок за подношење захтјева са 21. октобра на 1. новембар- наводи се у саопштењу.

Спискови који су објављени формирани су на основу одбијене тужбе са разлогом “умрло лице”, односно ЕПЦГ је информисана од надлежних инсититуција да се одређени број бројила и даље води на преминуле особе, што није у складу са законским условима.

- То значи да се ради о потрошачима који имају дуг по основу утрошене електричне енергије и који су за неизмиривање истог утужени. Број потрошача који нијесу извршили промјену назива купца, а што је њихова законска обавеза без обзира на редовност плаћања рачуна, је много већи- рекли су из ЕПЦГ.

Из компаније су објаснили да је та обавеза прописана чланом 206 Закона о енегетици и чланом 23 Општих услова за снабдијевање електричном енергијом.

Имајући у виду велико интересовање за подношење захтјева и тренутну ситуацију са пандемијом, потребну документацију, скенирану, могуће је, поред предаје на шалтерима, послати и на мејл адресе регионалних центара.

То је могуће урадити на мејл адресе snabdiјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. за Подгорицу, Цетиње, Даниловград и Тузи, snabdiјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. за Улцињ, Бар, Будва, Тиват, Котор и Херцег Нови, snabdiјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. за Колашин, Мојковац, Бијело Поље, Беране, Рожаје, Плав, Петњицу, Андријевицу и Гусиње и snabdiјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. за Никшић, Шавник, Жабљак и Пљевља.

- Када се на основу достављене документације припреми нови уговор о снабдијевању, потрошачи ће бити позвани да дођу и да га потпишу- објаснили су из компаније.

ЕПЦГ је упозорила кориснике електричне енергије да ће, уколико не поднесу захтјев за промјену имена-назива купца и не закључе уговор о снабдијевању у назначеном року, приступити искључењу мјерних мјеста.

Списак наведених купаца објављен је на интернет страници компаније www.епцг.цом, порталу електронске управе и огласним таблама локалних јединца Снабдијевања у градовима гдје су регистровани власници бројила.

Потрошачи све информације могу добити путем Цалл центра 19100, мејла Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., на званичним профилима ЕПЦГ на фејсбуку и инстаграму, као и на шалтерима компаније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:47