/ - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
29/11/2022 u 15:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Projektom od 60 miliona eura predviđena izgradnja četiri škole

Ministarstvo prosvjete realizuje projekat uz kreditnu podršku Evropske investicione banke

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i državna sekretarka Milijana Vukotić Jelušić sastali su se sa predstavnicima Evropske investicione banke, glavnim službenikom za investicije za područje Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine Kadirom Bahcecikom, EIB menadžerom za Crnu Goru Đovanijem Kamisom i ekspertima za obrazovanje Entonijem Fridmanom i Koseleči Nihanom.

Tom prilikom je iskazano zadovoljstvo zbog ubrzane dinamike realizacije projekta “Program unapređenja crnogorskog obrazovanja” vrijednog oko 60 miliona eura. Ministarstvo prosvjete realizuje projekat uz kreditnu podršku Evropske investicione banke.

U okviru ovog projekta predviđena je izgradnja četiri nove obrazovne institucije, tri osnovnog obrazovanja i jedna gimnazija, dogradnja tri predškolske ustanove te rekonstrukcija i adaptacija deset srednjoškolskih objekata, opremanje škola informatičkom opremom i školskim mobilijarom i stručnih škola opremom za praktičnu nastavu.

U okviru ovog projekta biće izgrađena i škola "Vladimir Nazor", te je posebno pohvaljena činjenica da je u toku intezivan rad na izradi glavnog projekta za ovu školu.

Poseban fokus sastanka su bili planovi Ministarstva na sprovođenju mapiranja školske infrastrukture u cilju daljeg strukturnog i analitičkog razmatranja investicionih potreba i daljoj digitalizaciji obrazovanja kroz opremanje školskih biblioteka informatičkom opremom, za šta su predstavnici Evropske investicione banke iskazali spremnost da pruže podršku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 15:52