Школа, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
08/09/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Просвјетна заједница: Министарство да заштити просвjетне раднике

Из Просвјетне заједнице су казали да бурно реаговање неких групациjа и jавно постављање имена наставника на Феjсбук профилима сматраjу недоличним и да их треба законски санкционисати

Невладино удружење Просвjетна заjедница од Министарства просвjете, науке, културе и спорта очекуjе да ће дати jасне и недвосмислене инструкциjе школама о поступању у случаjу непоштовања наредби Министарства здравља и да ће стати у заштиту просвjетних радника коjи само спроводе одлуке.

Из Просвjетне заjеднице су реаговали усљед, како су казали, непримjереног прогона просвjетних радника од стране поjединаца, група и организациjа чиjи домен рада ниjе просвjета, као и неодређених дописа Министарства просвjете, науке, културе и спорта (МПНКС).

– Посљедњих дана смо свjедоци поjачаних притисака на наставни кадар коjи се придржава мjера и коjи траже од ученика поштовање Наредби датих од стране Министарства здравља у вези сузбиjања заразних болести, а прихваћених од ресорног Министарства – наводи се у саопштењу, пише агенција Мина.

Они су казали да бурно реаговање неких групациjа и jавно постављање имена наставника на Феjсбук/Фацебоок профилима сматраjу недоличним и да их треба законски санкционисати.

– Од МПНКС тражимо озбиљност и досљедност у раду и обjавама – каже се у саопштењу.

Они су упитали да ли их данашњим дописом коjи су из Министарства упутили школама, позиваjу на непослушност, то jест непоштовање мjера коjе су сами прихватили.

Из Просвjетне заjеднице су упитали и да ли ресорно министарство узмиче пред притиском jавности.

– Очекуjемо да ће као кровна инстутуциjа, не само дати jасне и недвосмислене инструкциjе школама службеним путем о поступању у случаjу непоштовања Наредби Министарства здравља, већ и да ће стати у заштиту просвjетних радника коjи само спроводе њихове одлуке – наводи се у саопштењу.

Додаjе се да ће просвjетни радници, чак и ако МПНКС донесе измjене о мjерама коjе се спроводе у школама, као до сад вршити своjу обавезу едукациjе, као и поштовања одредби, наредби и препорука, али уз пуну одговорност ресорног Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:12