/ - UDRUžENJE RODITELJI
10/03/2023 u 11:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protest zbog nasilja među djecom sjutra u pet do 12 u Podgorici i Baru

Tražimo bezbjedne škole i bezbjedne ulice, strože kazne za počinioce i njihov nadzor, dodatne vaspitne mjere, odlučne akcije nadležnih, odgovornost porodice i institucija, navode iz Udruženja roditelji

Udruženje Roditelji će sjutra, 11. marta na Trgu nezavisnosti u Podgorici i Trgu Vladimira i Kosare u Baru organizovati protest na kojem će tražiti od nadležnih institucija hitne korake za zaštitu djece u Crnoj Gori od nasilja.

- Poruka skupa je NEĆEMO DA ŽIVIMO U STRAHU. Okupljanjem, koje će početi u 11.55, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti čak i kada se ponavlja. Tražimo bezbjedne škole i bezbjedne ulice, strože kazne za počinioce i njihov nadzor, dodatne vaspitne mjere, odlučne akcije nadležnih, odgovornost porodice i institucija, navode iz Udruženja.

Poziv za prisustvo protestu upućen je premijeru i predsjedniku Savjeta za prava djeteta, ministrima prosvjete, unutrašnjih poslova, pravde, zdravlja, rada i socijalnog staranja, v.d. vrhovne državne tužiteljke, v.d. predsjednice Vrhovnog suda, v.d. direktora Uprave policije, predsjednici Skupštine, Ženskom klubu, poslaničkim klubovima I predsjedniku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Nakon obraćanja organizatora i gostiju, predstavnici Udruženja Roditelji i okupljeni građani prošetaće do zgrade Vlade gdje će ostaviti svoje zahtjeve, ali i pisma roditelja u kojima su, između ostalog, ukazivali na visok stepen nasilja u školama.

- Pet minuta je do 12! Posljednji čas da kažemo STOP nasilju nad našom djecom. NE SMIJEMO DA DOZVOLIMO DA JOŠ NEKO DIJETE NASTRADA da bismo reagovali! NE SMIJEMO DA DOZVOLIMO DA JOŠ NEKO DIJETE NASTRADA da bismo reagovali, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. jun 2023 03:34