/ - фото: Фондације Креативне жене
20/10/2021 u 09:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Први пројекат Фондације Креативне жене Црне Горе: Арт радионице за цетињске малишане

Фондација ће почетком децембра организовати концерт хуманитарног карактера

У организацији новоосноване Фондације Креативне жене Црне Горе протеклог викенда у пријестоници је организован низ Арт радионица за цетињске малишане.

Ријеч је првом пројекту, хуманитарног карактера, којим се Фондација представила домаћој јавности, а осим ученика двије градске основне школе, учесници Арт радионица били су и ђаци сеоских школа „Шуњо Пешикан“ Трешњево и „Боро Вукмировић” Ријека Црнојевића. 

Укупно 40 малишана основних школа учествовало је у дводневном креативном раду, овладавајући основама глуме, покрета, музике и сликања, уз дивне менторке, уједно и чланице наше Фондације - глумице Ивану Мрваљевић и Ану Вујошевић, професорицу музике Петру Ивановић, сликарку Данијелу Дармановић и фотографкињу Наду Војиновић. 

- Позитивна реакција наших малих-великих учесника током Арт радионица подстакла нас је да овај пројекат реализујемо и у другим градовима за дјецу из сеоских школа- казала је извршна директорица Фондације Милица Марковић

Најавила је и да ће Фондација Креативне жене Црне Горе почетком децембра организовати концерт хуманитарног карактера. 

- Такође, за крај године Фондација припрема и музичко-сценско дјело под радним називом „Музикалије“. Ријеч је о композицијама које ће бити премијерно изведене у Црној Гори. Сигурни смо да ћемо посебно привући пажњу публике која до сада није била у прилици да слуша оркестарску музику- појаснила је Марковић. 

Напоменула је да је Фондација Креативне жене Црне Горе основана с циљем да покаже и укаже на снагу женске иницијативе, енергије, духа и предузетништва.

Фондација ће, како је најавила, дјеловати пројектно и то кроз три радне групе – Неформално образовање, Креативне индустрије и Снажење националног и културног идентитета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:39