Izaslanik odbrane Rumunije sa Perovićem / - MINISTARSTVO ODBRANE
21/07/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić i Šerban: Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Pulkovnik Rumunije je boravio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Izaslanik odbrane Rumunije za Crnu Goru, pukovnik Lovin Šerban, boravio je u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane, gdje se u odvojenim susretima sastao sa državnim sekretarom, dr Krstom Perovićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, general-majorom Rajkom Pešićem, kao i sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Željkom Radulovićem.

Perović se zahvalio pukovniku Šerbanu na doprinosu unaprjeđenju saradnje Crne Gore i Rumunije u oblasti odbrane, uz uvjerenje da će se takva saradnja nastaviti i za vrijeme mandata budućeg izaslanika, u skladu sa obavezama koje proizilaze iz članstva u NATO, kao i težnje za zajedničkim doprinosom politici odbrane i odvraćanja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

image

Izaslanik odbrane Rumunije sa Pešićem

- MINISTARSTVO ODBRANE

General Pešić je informisao sagovornika o planovima daljeg učešća pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. On i pukovnik Šerban konstatovali su da Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi utemeljenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i da ulaže konkretne napore u afirmaciji kolektivnog sistema bezbjednosti.

Pukovnik Šerban je izrazio zahvalnost na saradnji tokom trajanja njegovog mandata, naglasivši važnost kontinuirane i prijateljske saradnje Crne Gore i Rumunije. On je potvrdio namjeru svoje zemlje da dalje doprinosi unapređenju odnosa dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i da bude pouzdan saveznik Crnoj Gori.

image

Izaslanik odbrane Rumunije sa Radulovićem

- MINISTARSTVO ODBRANE

Na sastanku sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Radulovićem, konstatovana je i izuzetno plodna saradnja pripadnika oružanih snaga dvije savezničke zemlje.   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 19:21