Ilustracija / - к.м.
26/11/2022 u 07:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Putevi pretežno suvi

Iz AMSCG-a su upozorili da su duž klisura i usjeka učestali odroni

U Crnoj Gori danas se saobraća po pretežno suvim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG), prenosi agencija Mina.

Iz AMSCG-a su upozorili da su duž klisura i usjeka učestali odroni.

- Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja, kazali su iz AMSCG-a.

Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

- Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na putu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima, kazali su iz AMS-a.

Minimalna dubina šare na gumama koje se koriste u ovom periodu je četiri milimetra. Na auto putu posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje-Nikšić zbog sanacije dva klizišta saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od osam do 11 i od 13 do 16 sati na mjestu izvođenja radova.

Saobraćaj na magistralnom putu M-4, od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka, biće obustavljen od danas do završetka rekonstrukcije saobraćajnice. Vozila će saobraćati lokalnim putevima.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, saobraćaj će zbog rekonstrukcije biti obustavljen od devet do 15 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od 12 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova zbog izgradnje objekta.

Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli Brijeg-Meljine,lokalitet Sutorina, pomjeren je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 17 sati, zbog sanacije potpornog betonskog zida.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 11:21