Goran Radenović / - PINK M
03/09/2022 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radenović: SAEM “pobrkao loncice“ u kažnjavanju PINK M

- Radenović kaže da je primjedba Pink M na rešenje SAEMA da nisu shvatili, prepoznali ili znali da su dvije različite emisije "Novo jutro" i "Novo vikend jutro" - kaže Goran Radenović, izvšni direktor Pink Media M

Izvršni direktor Pink Media M Goran Radenović kaže da je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore napravio grešku zamračivanjem čitavog jutarnjeg programa Pink M TV, zbog greške u emisiji koja se emituje kao poseban TV format.

Radenović je, komentarišući odluku da zamrači emitovanje Juatrnjeg programa Pink M na šest mjeseci, u izjavi za portal Dana kazao da je tačno da je voditeljka u emisiji "Novo vikend jutro" napravila grešku - propust i bez odobrenja svoje urednice dala neprimjerenu najavu priloga sa Cetinju .

- Mi smo se na ljudski način izvinili svima , cjeloj crnogorskoj javnosti, to javno objavili u našoj informativnoj emisiji Minut 2 (cetvrtak 01.09) koja se emituje cijelog dana od 11-19 h na svaki sat vremena. Činjenica je da je i vlasnik Pinkmedaigruop Zeljko Mitrovic pokrenuo proceduru za sankcionisanje voditeljke i on je sam donio odluku da se skine sa reemitovanja "Novo vikend jutro" subotom i nedjeljom na Pink M.

Radenović kaže da je primjedbaPink M na rešenje SAEMA da nisu shvatili, prepoznali ili znali da su dva različita formata emisije.
- "Novo jutro" je jedna emisija koja se emituje od ponedjeljka do petka, a "Novo vikend jutro" je emisija koja se emituje subotom i nedjeljom. Propust je načinjen u "Novom vikend jutru", a emisije se razlikuju i po nazivu, trajanju, terminu, grafici, koncepciji.... Ponavljam to su dva različita termina. SAEM nije to prepoznao, mislim nije želio jer im je bila namjera da zamrače cio jutarnji program cijele nedjelje. SAEM pravi grešku ako žele da uključe i druge programske sadržaje - formate, pitanja, procedure donošenja odluke koja nije u skladu sa zakonom. Zakon je jasan u dijelu procedure donošenja ovakve odluke. A i obrađeno je u stručnom mišljenju AEM-a. Naravno mi ćemo se zaliti i tužiti , i dobiti na sudu , i traziti odštetu - zaključuje Radenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:05