/ - FOTO: RTCG.ME/ARHIVA
24/10/2022 u 17:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Željeznice najavili štrajk upozorenja

Kako je dogovoreno na održanom sastanku, Štrajk upozorenja održaće se u petak 28.10.2022. godine u periodu od 15 do 16 sati

Članovi Štrajkačkog odbora ŽICG najavili su štrajk upozorenja radnika koji rade na poslovima od posebnog značaja vezanih za organizaciju i bezbjednost željezničkog saobraćaja (otpravnici vozova i dispečeri na telekomandi), prenosi portal RTCG.

-Na sastanku održanom 21.10.2022. godine, a na osnovu zakona o Štrajku Član 11. donijeli smo odluku o formiranju Štrajkačkog odbora koji broji šesnaest članova- navode u dopisu Ministarstvu kapitalnih investicija.

Kako je dogovoreno na održanom sastanku, Štrajk upozorenja održaće se u petak 28.10.2022. godine u periodu od 15 do 16 sati.

-Svi vozovi koji se zateknu u međustaničnim odstojanjima, a krajnje odredište im je stanica Podgorica biće primljeni u stanicu. Otprema vozova u navedenom vremenskom periodu neće biti vršena- ističu u saopštenju.

Isitču da je odluka donešena na osnovu njihovih zahtjeva: Otklanjanje smetnji sa uređaja za regulisanje saobraćaja stanice Podgorica; Otklanjanje smetnji i neispravnosti uređaja telekomande na pruzi Nikšić- Podgorca; Otklanjanje smetnji sa uredaja za regulisanje saobraćaja u ostalim stanicama i ukrsnicama u Crnoj Gori; Poboljšanje uslova rada; Korišćenje godišnjih odmora, Zarade zaposlsnih na poslovima od posebnog značaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 09:21