Лого Радничка партија / - фото: Радничка партија
30/06/2021 u 21:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радничка партија: Министарство Вањских послова да заштити Риста Јовановића

Приjетње затворском казном од пет година, циjелу ситуациjу чине сложениjом, па сматрамо да jе хитна реакциjа неопходна, истичу из Радничке партије

Случаj хапшења Подгоричанина Риста Jовановића 28.jуна на Видовдан, на Газиместану данас jе ескалирао када jе у Основном суду у Косовскоj Митровици судиjа донио одлуку о продужењу притвора на 30 дана цногорском држављанину због наводног ширења вjерске и национале мржње, уз приjетњу да му за кривично дjело коjе се ставља на терет приjети затворска казна од пет година, казали су из Радничке партије.

Из Радничке партије апелују на Министарство Вањских послова да предузме све потребне мjере како би заштитили интерес нашег грађанина на Косову и да jавност буде благовремено обавиjештена о активностима коjе се предузимаjу како би се ситуациjа у коjоj се налази држављанин Црне Горе риjешила у што краћем року.

Оваj случаj коjи jе привукао регионалну пажњу, само jе jедан у низу са коjим се неалбански живаљ врло често сусриjеће на Косову и Метохиjи.

Приjетње затворском казном од пет година, циjелу ситуациjу чине сложениjом, па сматрамо да jе хитна реакциjа неопходна, закључују из партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:20