Лого Радничка партија / - фото: Радничка партија
01/04/2022 u 19:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радничка партија поручила Пејовић: Људи који су стасали у хибридном режиму знају само за притиске

Поручују да је лако провјерити и да ли је ослободила његовог кума Жарка Остојића затворске казне, као и да ли истог истражује тужилаштво

Од бивше судије, актуелне директорице АСК Јелене Перовић очито се није ни могло очекивати боље тумачење Устава, сходно њеној историји, поручили су из Радничке партије

 - Право на слободу мишљења и говора припадници бившег режима никако не подносе што најбоље представља њихове демократске капацитете.Очајничка потреба Перовићке да пресавије табак схвативши да је разоткривена само је потврда под чијим притиском то чини и ко су њени налогодавци.Ово је најбољи доказ колика нервоза влада код стечајне мафије којој одзвања. Радничка партија годинама указује на спрегу појединих судија Привредног суда и управника, као и на селективан рад АСК кроз Одбор за антикорупцију Скупштине Црне Горе - навели су они, након што је након што је Пејовић најавила тужбу против аутора саопштења Радничке партије.

Перовићка пресавија табак, жели да тужи Радничку партију због повреде части

Они поручују да се надају да ће надлежни органи приликом обнове лиценци добро испитати медијске наводе о томе како је стечајни управник Жарко Остојић могао добити исту, с обзиром да је ЗОС јасан у дијелу да осуђивана лица не могу да се баве тим послом.

 - По тврдњама добро упућених Остојић је прије афере Врховни суд правоснажно осуђиван и за фалсификовање исправа. Очито да људи који су стасали у хибридном режиму не знају за одговорност већ само за притиске. Ваљда мисле да ће тако истину прикрити не схватајући да се нови систем успоставља. Перовићка покушава тужбом ослањајући се на подршку бивших колега у Основном суду, замазати очи јавности. Неке кажњава због тога што нису пријавили минус у банци док оне које су незаконито згрнули милионе покушава да аболира.Опште је познато да је дотична веома блиска са предсједником Привредног суда Блажом Јованићем и да му држи леђа - додају они.

Из Радничке партије поручују да је лако провјерити и да ли је ослободила његовог кума Жарка Остојића затворске казне, као и да ли истог истражује тужилаштво.

 - Није тешко ни провјерити стечајне списе и начин на који су ликвидиране фирме њених пријатеља и рођака које СДТ терети за утају пореза. Исто тако списи предмета нису емигрирали ни за предмет нестанка новца у Врховном суду, тако да се може доћи и до изјаве Јованића. Потез Перовићке која као јавна функционерка треба да зна да је под посебном пажњом јавности је заправо још  један у низу доказа да смо погодили право у мету! Умјесто да не злоупотребљава институцију на чијем је челу за лични интерес, она очајнички покушава притисцима да прикрије истину.Са задовољством очекујемо судски поступак, као и исход тужилачке истраге о њеној утаји пореза продајом стана који је добила од државе. Јавност ће имати чути још много тога занимљивог о тој групацији - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:42