Milena Petricevic / MILENA PETRICEVIC - LAZAR RUZIC
11/03/2022 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић (ДПН): Петричевић понизила новинаре

Како је истакла, Петричевић је такође колегама на прес конференцији подјелила копију насловне стране Вијести, на којој је била најава текста колеге Капора и његову преписку са Управом

Друштво професионалних новинара позива јавне службенике да се коректно односе према новинарима, да их не понижавају и не онемогућавају им да раде.

 - Директорица Управе прихода и царина и  Милена Петричевић данас се некоректно понијела према новинару Вијести Горану Капору, због писања овог листа о продужењу лиценце за игре на срећу и њеном спору са министром финансија. Директорица је такође  показала и непоштовање према свим извјештачима, које је позвала на прес конференцију да саопшти шта је планирала, након чега је одбила да одговара на питања - саопштила је Мила Радуловић испред Друштва професионалних новинара.

Како је истакла, Петричевић је такође колегама на прес конференцији подјелила копију насловне стране Вијести, на којој је била најава текста колеге Капора и његову преписку са Управом.

 - Срамно је и недопустив овакав однос према новинарима. Јавни службеници су на тим позицијама због грађана и дужни су новинарима дати објашњења, како би они обавјестили јавност. У овом случају у питању је два милиона еура новца који треба  да припадне или не државном буџету, а који наводно дугују двојица контроверзних бизнисмена. Тиме постоји висок интерес јавности за случај - нагласила је Радуловић.

Она напомиње да овај, али и случај инспекторке за туризам која је пријавила уредника Побједе због објаве снимања непрописног паркирања, показују непознавање улоге медија и неодговорност појединих јавних функционера према грађанима и медијима који их извјештавају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:40