/ - PETAR RDAULOVIĆ
01/07/2022 u 08:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović iz Istanbula: Nadamo se da saobraćaj neće biti ponovo zaustavljen

Simpozijum u Istanbulu traje do 1. jula, a domaćin je Generalni direktorat civilne avijacije Turske

Civilna avijacija mora da bude spremna za sve eventualno nove izazove koje može izazvati novi talas korona virusa, ali se Aerodromi Crne Gore, na šta je apelovao i predsjednik ACI EUROPE Havijer Marin, nadaju da izvršne vlasti na globalnom nivou, a vođene prethodnim iskustvom, neće preduzimati drakonske mjere i ponovo zaustavljati svjetski saobraćaj.

To je, sa Simpozijuma Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koja se održava u Istanbulu, poručio zamjenik izvršnog direktora ACG, Petar Radulović.

- S obzirom na ozbiljne probleme sa kojima se suočava avio industrija uslijed hroničnog nedostatka kadra koji je nastao nakon masovnih otkaza tokom 2020. godine i čije se reperkusije, nažalost, sada najviše osjećaju na svjetskim aerodromima, a imajući u vidu i novi talas korona virusa, mi moramo zajedničkim snagama djelovati i apelovati na ključne donosioce odluka da i u narednom periodu omoguće normalan tok saobraćaja u svijetu- kazao je Radulović.

Simpozijum u Istanbulu traje do 1. jula, a domaćin je Generalni direktorat civilne avijacije Turske. Osim simpozijuma u organizaciji ICAO, paralelno se održava i Svjetski forum avijacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:23