/ - фото: ПРИНТСКРИН
24/02/2022 u 18:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић на састанку Сталног савјета ОЕБС-а: Дипломатија једини начин да се постигне трајни мир

Радуловић је казао да руске акције доводе у опасност читаву европску безбједносну архитектуру и међународни поредак заснован на правилима

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић поручио је данас на ванредној онлине сједници Сталног савјета ОЕБС-а да је ескалација безбједносне ситуације, усљед руске инвазије на Украјину, изузетно забрињавајуц́а, те да се Црна Гора придружује осуди војног напада на Украјину. 

- Понављамо да је дипломатија једини начин да се постигне трајни мир. Војно дјеловање није рјешење за сукоб. Мирно рјешавање спорова и уздржавање од употребе силе су основни принципи међународног права, у складу са Повељом УН и Завршним актом из Хелсинкија. У том циљу, Русија мора да предузме конкретне кораке и да се придржава својих међународних обавеза - да заустави војну операцију и врати се за преговарачки сто. Позивамо Русију да изабере мир умјесто рата - поручио је шеф црногорске дипломатије. 

 Радуловић је казао да руске акције доводе у опасност читаву европску безбједносну архитектуру и међународни поредак заснован на правилима. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:57