Ljiljana Radulović / - KCCG
06/02/2024 u 21:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Nijesam prihodovala više od 4.000 eura u avgustu

Prethodno je objavljen podatak da je njena zarada iznosila 4.375 eura, na osnovu podataka koje je Fond za zdravstveno osiguranje dostavio ASP, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović rekla je da je njena neto zarada u avgustu prošle godine iznosila 2.381 eura, a ne više od 4.000 eura. Ona je za portal RTCG navela da joj je bruto zarada tog mjeseca iznosila 3.250 eura.

Prethodno je objavljen podatak da je njena zarada iznosila 4.375 eura, na osnovu podataka koje je Fond za zdravstveno osiguranje dostavio Akciji za socijalnu pravdu, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Brojka se odnosila na ukupnu neto zaradu uz dopunski rad i ostale naknade i dodatke.

Radulović je rekla da je ta cifra znatno manja i da iznosi 2.381 euro. Prema dokumentu koji je dostavila za rad u ambulanti KCCG tog mjeseca dodatno je, uz platu, prihodovala 755 eura.

Prema objavljenim podacima, na osnovu podataka FZO, direktor Opšte bolnice u Beranama dr Milorad Magdelinić u julu prošle godine primio je ukupnu neto zaradu u iznosu od 4.457 eura, dok je plata ljekaru specijalisti Odjeljenja za biliopankreatičnu hirurgiju u KCCG u septembru iznosila 4.548 eura.

Akcija za socijalnu pravdu zatražila je od Fonda za zdravstveno osiguranje podatke za 50 najvećih neto zarada i ostalih primanja od jula do decembra 2023. godine.

Radulović je navela da nikad nije primala zaradu od 4.375 eura, te dostavila platne liste za jun, jul i avgust prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:36