/ foto: srđa boljević
18/09/2023 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: U Ekspozeu mandatara da se nađe zakon o Vladi

Radulović je iskazao zadovoljstvo što je Udruženje pravnika Crne Gore imalo priliku participirati u izradi Nacrta zakona

Povodom Nacrta zakona o Vladi predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović imao je danas sastanak, putem video konferencije, sa ekspertima Venecijanske komisije Warrenom Newmanom(Kanada), Francois Senersom (Francuska) i Vladimirom Vardanyanom (Jermenija).

- Na poziv ministra javne uprave Dukaja, ovom prilikom su od strane Udruženja pravnika Crne Gore saopštena viđenja vezana za sadržaj i neophodnost usvajanja zakonskog teksta kojim bi se uredio rad i funkcionisanje izvršne vlasti. Radulović je iskazao zadovoljstvo što je Udruženje pravnika Crne Gore imalo priliku participirati u izradi Nacrta zakona, kao i zbog činjenice da je Radna grupa uvažila predloge i sugestije date od strane Udruženja, podsjećajući da je Crna Gora ovaj zakon imala još 1902. godine- navodi se u saopštenju.

Stoga je Udruženje pravnika Crne Gore posebno apostrofiralo neohodnost da nova 44. Vlada u što kraćem roku predloži ovaj zakon, te da se on Zakon o Vladi nađe u Ekspozeu mandatara kao jedan od prioriteta i bude uvršten u Programu rada Vlade za 2024. godinu.

- Na prijedlog ministra javne uprave UPCG je prihvatilo inicijativu da se, nakon izbora nove vlade, zajednički organizuju okrugli sto sa ciljem daljeg razmatranja teksta zakona, na kojem bi se pozvali predstavnici akademske zajednice, civilnog društva i drugih zainteresovanih subjekata- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. novembar 2023 01:26