Љиљана Радуловић / - фото: ИЈЗ
13/05/2022 u 15:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Радуловић: За годину и по у KЦЦГ запослено 70 љекара, чекамо још 20 специјалиста

Прeма њеним ријечима, било је нужно i јачати и унапређивати техничке капацитете највеће црногорске болнице

У Кличничком центру Црне Горе (КЦЦГ) у Подгорици у посљедњих 16 мјесеци је запослено чак 70 доктора – клиничких љекара, специјалиста и субспецијалиста, саопштила је директорица ове здравствене установе Љиљана Радуловић 

- До краја 2022. године очекујемо још 20 специјалиста и 15 субспецијалиста- казала је Радуловић на Првом конгресу црногорског удружења медикалних онколога који се одржава у Будви.

Прeма њеним ријечима, било је нужно јачати и унапређивати и техничке капацитете највеће црногорске болнице.

- Отворили смо ПЦР лабораторију, утростручили смо кисеонични капацитет, отворили смо и аутоматизовану централну лабораторију, из темеља смо реновирали и Центар за пластичну, естетску и реконструктивну хирургију, при крају је обнова Центра за припрему и дистрибуцију хране, а ускоро почиње реконструкција Центра за физикалну медицину и рехабилитацију. Осим тога, реновирана је и амбуланта педијатријске офталмологије уз набавку потребне апаратуре, инкубатора и мобилног респиратора за потребе неонатологије, плазмафлеx апаратом за педијатријску нефрологију, реновиран је оперативни блок са неопходном апаратуром и инструментима- закључила је Радуловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
25. jun 2022 20:03