Despotović I Radunović / - SCREENSHOT/ POTRAL DAN
29/12/2023 u 12:49 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović odgovorio Despotović: Više je pljevaljskih domaćica glasalo za mene nego za vas

Neočekivana rasprava o pljevaljskom siru u Skupštini povodom predloga izmjena Zakona o akcionarskim društvima

Komentare Slavena Radunovića o Fejsbuk stranici na kojoj se, između ostalog, govori o kvalitetu i prepoznatljivosti "pljevaljskog sira" u svijetu, koje je poslanik liste ZBCG uputio poslaniku Oskaru Huteru (DPS) izazvala je polemiku u Skupštini.

Njegove komentare, koji su bili dio rasprave sa Huterom, lično je primila poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Despotović.  

Ona je rekla da neće dozvoliti da neko u skupštinskom domu tako vrijeđa "pljevaljski sir" i vrijedne domaćice - planinke, koje ga prave.

- Pozdravljam sve domaćice koje su tih 20 godina dolazile da govore i da izlažu svoj sir. Ovakav odnos prema tom proizvodu nijesam očekivala u najvišem domu ove države. Nisam mogla da vjerujem da postoji neko u ovoj državi ko će se smijati uspjehu toga sira i toga proizvoda od koga te žene planinke, koje cijenim do beskonačnosti, žive. I nisam znala da će nekome biti krivo ako je taj sir postigao određeni uspjeh - kazala je Despotović.

Ukoliko struka i nauka u svojim radovima pokušava da dođe do određenih podataka i sastava sira, a to neko ovdje pokušava da omalovaži, zaista to neću dozvoliti sa ovoga mjesta,poručila je ona.

- Smatram ovo jako lošom porukom svim domaćicama i planinkama grada Pljevalja - poručila je Despotović.

Ona je kazala da Crna Gora ima samo ima samo osam zaštićenih poljoprivrednih proizvoda i da je među njiima"pljevaljski sir", i da ne dozvoljava "iz ovih klupa upućuje da taj Pljevaljski sir se govori o njemu sa podsmjehom i da se te domaćice gledaju sa podsmjehom".

- Nemojte da mijenjate teze i da vi pravite od mene neprijatelja pljevaljskih domaćica. Ustalom, više je pljevaljski domaćica za mene glasalo nego za vas. Prema tome, opustite se - poručio joj je Radunović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:55