Nenad Rakočević / IVAN PETROVIĆ IPE
28/12/2023 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakočević: Vlast je najveći opijat, najveći afrodizijak

Cijenićemo svi na prvim izborima kako su iz koalicije Za budućnost lijepo željeli, ali sjedenjem na dvije stolice, skliznu ona koja podržava narod, one koji ih glasaše. Demokrate hvala vam na ćutnji, ona je najglasnija, ona se najbolje vidi, a sa vama i drugari iz SNP-a, poručeno je iz Sindikata uprave i pravosuđa CG

Poštovani narodni poslanici, poštovani narodni izbore, ispred zaposlenih javne uprave i njihovih porodica želimo da vam čestitamo novogodišnje praznike i poželimo puno zdravlja.

Ova protekla godina na samom njenom kraju nam je pokazala u kom pravcu da usmjerimo naše želje i nadanja. Sigurno ćemo da zapamtimo kako su nas obmanjivali i prevarili oni koji su nam rekli da će nam donijeti dobra. Zajedno sa njima su se uhvatili pod ruke i oni koji preko narodne volje trguju svojim partijskim i ličnim interesima, kazao je Nenad Rakočević, predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa CG.

- Svi razumiju radničke muke, takvog senzibiliteta i emocija nismo vidjeli više nego ovih dana u Skupštini Crne Gore. Mi se, kažu, potpuno slažemo sa vama, podržavamo vas od srca i iz punih pluća, ali su nam važniji partijski interesi i trgovina, nego vaša izborna volja i očekivanja poštovanje zakona i propisa - kaže Rakočević.

Kako je naveo, drugi mudro ćute, uvijek su ćutali, a ćutanje je odobravanje.

- Ne žele da se zamjere nikome, pa misle da se neće primijetiti njihov ples, kako divno igraju tango. Odavno je sve već provizorno, odavno je ovaj narod shvatio kako duvaju vjetrovi, ali se nadao, nadao se ipak će možda poslušati vapaj onog koji ga dovede na tu dugo očekivanu fotelju, na vlast. A vlast, vlast je najveći opijat, vlast je največi afrodizijak, ona je tako mila. Vlast je toliko mila da su svi kupili najveća ogledala i po čitav dan gledaju sami sebe i kažu, mnogo si važan, mnogo veliki, niko nije kao ti - navodi predsjednik Sindikata.

Ističe da je najveća bolest pojedinca kada poraste sam u svojim očima, rođena djeca su neprijatelji, sumnja se u sve i svakoga, svi su nedobronamjerni, sujeta rastura ego.

- Gospodao iz Vlade Crne Gore, gospodo iz vladajuće koalicije, imamo poruku za vas, opet, ali ovaj put do sada najozbiljniju, posljednju u ovoj godini.

Gledamo vas sve ovih dana, gledaćemo vas i danas na Skupštini kako ćete glasati za amandmane, iako znamo unaprijed kako će sve da se završi. Hvala vam što nam djecu ispratiste u novu 2024. godinu sa lažima i prevarama, ne gradi se povjerenje i poštovanje tako - ističe Rakočević.

Svi poslanici koji budu uzdržani na njihove predložene amandmane, kako je naveo, glasaju protiv njih.

- Cijenićemo svi na prvim izborima kako su iz koalicije Za budućnost lijepo željeli, ali sjedenjem na dvije stolice, skliznu ona koja podržava narod, one koji ih glasaše. Demokrate hvala vam na ćutnji, ona je najglasnija, ona se najbolje vidi, a sa vama i drugari iz SNP-a, čiji ministar prošle godine potpisa Granski kolektivni ugovor i koji dadoše tvrdu riječ, nije nam milija vlast od narodne volje. Parlamentarizam je uzvišeniji od koalicionih dogovora, mi smo demokratska vlast, nećemo mi kao oni u prošlosti. Kopi pejst - istakao je Rakočević.

Sindikat uprave i pravosuđa CG poziva sve zaposlene u državnim organima, u organima lokalnih uprava, kao i ustanovama i instiucijama koji su trebali da dobiju uvećanu zaradau od januara iduće godine, pozivamo sve 23 hiljade državnih činovnika da zapamte i nikad ne zaborave današnji dan Skupštine, da ne zaborave kako se krši zakon i potpisana riječ. Zapamtite pa ih nagradite za sve, ove gore prethodno pobrojane, na prvim sledećim izborima. Ne zaboravite, dajte riječ tvrde vjere ovim ljudima koji vas ne poštuju ni malo, baš ni malo.

- U ime Sindikata uprave i pravosuđa takođe pozdravljamo našu vlast i poslanike na poštovanju i uvažavanju ove godine, sa iskrenim očekivanjem da će tako biti i naredne. A mi ćemo već u januaru imati adekvatan odgovor za vas, doći ćemo, mnogo će nas doći, iz svih krajeva Crne Gore, doći ćemo kod vas da vam kažemo hvala na Evropi 2, hvala na poštovanju kolektivih ugovora, hvala u ime naših porodica, hvala što mislite da nećemo i nesmijemo - naveo je Rakočević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:49