Ракоњац у посјети / - фото: Твитер УП
01/09/2021 u 11:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракоњац у службеноj посjети Жандармериjи Републике Турске

Током свог боравка делегациjа jе данас била у прилици да посjети и Команду жандармериjе за специjалне операциjе, Специjалну jединицу Жандармериjе (JОАК), као и Одjељење за авиjациjу.

Делегациjа Управе полициjе предвођена помоћником директора за Сектор полициjе посебне намjене, Милошем Ракоњцем, борави у посjети Жандармериjи Републике Турске у Анкари, саопштено је из Управе полиције.

Први званични сусрет уприличен jе у сjедишту Генералне команде Жандармериjе Републике Турске, коjом приликом jе делегациjу примио генерал потпуковник Зафер Коћ. Ово jе инициjални корак ка успостављању интензивниjе сарадње и размjене знања и искустава специjалних полициjа. 

Саговорници су исказали обострано задовољство због реализациjе посjете и успостављања сарадње између Управе полициjе и Жандармериjе потврђуjући притом спремност за њено интензивирање и проширење сарадње и на друге сегменте рада.

Током свог боравка делегациjа jе данас била у прилици да посjети и  Команду жандармериjе за специjалне операциjе, Специjалну jединицу Жандармериjе (JОАК), као и Одjељење за авиjациjу.

У наредним данима делегациjа ће посjетити Академиjу Жандармериjе и обалске страже, Команду покраjинске Жандармериjе у Анкари као и Центар за обуке коња и паса Жандармериjе Републике Турске.

Значаj ове посjете огледа се и у томе што ће делегациjа Управе полициjе бити у могућности и да се непосредно упозна са условима у коjима ће се одржати обуке за службене коње и псе, предвиђене недавно потписаним Меморандумом о разумиjевању.

У току jе обука за рониоце за седам припадника Управе полициjе и траjаће два мjесеца. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:02