Boris Raonić / Lazar Ružić
22/06/2023 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raonić dao izjavu ODT-u, izbjegao novinare

Raonića niko nije uspio da vidi ni kada je dolazio na saslušanje ni kada je izašao nakon ispitivanja. Ostala je enigma na koji ulaz je ušao i izašao generalni direktor Javnog servisa

Po prijavi Media centra, generalni direktor RTCG Boris Raonić dao je izjavu Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) kojom su odbijeni svi navodi iz prijave o navodnom podstrekavanju članova Savjeta prilikom donošenja odluke o njegovom ponovnom imenovanju.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović saopštio je da je danas u svojstvu osumnjičenog saslušan generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić.

- Danas su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u svojstvu osumnjičenih saslušani B.R., Ž.M. i adv. Z.D., zbog krivičnog djela neizvršenje sudske presude putem podstrekivanja. U cilju zaštite interesa postupka, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici za sada neće davati više saopštenja - navodi se u saopštenju ODT-a

Raonića su ispred Osnovnod državnog tužilaštva čekale brojne novinarske ekipe im fotoreporteri, među kojima i ekipa Dana. Međutim, Raonića niko nije uspio da vidi ni kada je dolazio na saslušanje ni kada je izašao nakon ispitivanja. Ostala je enigma na koji ulaz je ušao i izašao generalni direktor Javnog servisa.

Raonić je kazao da je uvjeren da je ovo još jedna u nizu prijava Media centra koja će proći na isti način kao i sve prethodne.

- Javni servis nastavlja sa reformama i trendovima rasta glednosti i povjerenja - kazao je Raonić.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici po službenoj dužnosti formiralo je predmet nakon odluke Savjeta RTCG-a da ponovo imenuje Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa.

Takođe, kao osumnjičerni biće saslušani i predsjednik i članovi Savjeta Javnog servisa jer su omogućili da Raonić ponovo bude izabran na funkciju generalnog direktora.

Raonić je drugi put izabran na funkciju generalnog direktora, uprkos pravosnažnoj presudi Višeg suda prema kojoj je njegov prvi izbor iz 2021. ocijenjen kao nezakonit.

Viši sud u Podgorici potvrdio je 30. maja odluku Osnovnog suda prema kojoj je Raonić nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa.

Podsjećamo, Osnovni sud u Podgorici je početkom januara ove godine presudio u korist novinara Nikole Markovića u postupku protiv Radio televizije Crne Gore i donio presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev i poništava kao nezakonita odluka RTCG o naimenovanju generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića.

(FOTO) Sjednica Savjeta RTCG: Boris Raonić ponovo izabran za generalnog direktora

- Osnovni sud u Podgorici usvojio je tužbeni zahtjev Nikole Markovića i poništio kao nezakonitu odluku o imenovanju generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore Borisa Raonića od 6. avgusta 2021. godine - navodi se u presudi.

Advokat Tomović nakon odluke Savjeta RTCG: Poraz prava nad politikom

Sud je ocijenio da odluka o imenovanju Raonića, kao i postupak ocjene ispunjenosti uslova za imenovanje generalnog direktora sadrži niz nepravilnosti.

Tužilaštvo formiralo predmet zbog reizbora Raonića

Osim Markovića, tužbu je podnio i Srđan Čović koji su bili protivkandidati Raoniću.

Pravna služba RTCG: Sigurni u ispravnost odluke, ODT da donese brzu odluku

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:24