Ивана Рашчанин Радичевић / - СДП
08/11/2021 u 11:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашчанин Радичевић: Jуче Славен, данас Спасоjе

Оваквим jавним иступима охрабруjу друге насилнике да своjе науме спроведу у дjело и буду jош бруталниjи, каже Рашчанин Радичевић

.Док се хвале како jе освjежило, жене у Црноj Гори се на наjбруталниjи начин вриjеђаjу, угрожаваjу и шире се сексистичке и мизогине поруке. Данас врше власт они коjи на безочан начин вриjеђаjу нечиjу сестру, маjку, жену, приjатељицу... само зато што jе жена. Док смо за Славена размажене кћерке коjе мораjу да ћуте на сексуално или било коjе друго насиље, Спасоjе би исти то насиље и спроводио! Данас Драгиња, сjутра може бити свака од нас, наводи се у  саопштењу предсjеднице Форума жена СДЦГ Иване Рашчанин Радичевић.

image

Спорни твит

- принтскрин Твитер

- Док популистички осуђуjу насиље над женама у Црноj Гори, нити jедним потезом ниjесу учинили да се насиље заустави, сприjечи и да немамо у мjесец дана два смртна исхода насиља. Са друге стране, оваквим jавним иступима охрабруjу друге насилнике да своjе науме спроведу у дjело и буду jош бруталниjи - каже Рашчанин Радичевић.

Наглашава да јавно вриjеђање жене, са нагласком на чињеницу да jе жена, и да мора бити презрено и санкционисано.

- Оваквим сексистичким и мизогиним порукама не може и не смиjе бити мjеста, а понаjвише због тога што овакав jавни дискурс охрабруjе друге насилнике. Примитиван чин функционера Демократског фронта! Да ли им jе и политичка идеологиjа мизогина - истиче Рашчанин Радичевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:40