Конкурс друштвено одоговорно пословање / - фото: УПЦГ
26/10/2021 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расписан конкурс УПЦГ за додjелу награда за друштвено одговорно пословање

Заинтересоване компаниjе могу приjавити наjвише три проjекта по свакоj категориjи, уз услов да проjекти нису завршени приjе 1. jануара 2021. године, саопштено је из УПЦГ

Униjа послодаваца Црне Горе (УПЦГ) jе расписала конкурс за додjелу награда за примjере добре праксе компаниjа у области друштвено одговорног пословања (ДОП), под називом "УПЦГ награде за ДОП".

Конкурс УПЦГ jе отворен од 26. октобра до 14. новембра 2021. године, а право учешћа имаjу сви привредни субjекти коjи су регистровани у Црноj Гори.

Свечана церемониjа додjеле годишњих „УПЦГ награда за ДОП“, коjу УПЦГ организуjе по седми пут, биће одржана у децембру 2021. године. Циљ „УПЦГ награда за ДОП“ jе промоциjа примjера добре праксе ДОП-а у Црноj Гори, као и предузећа коjа осмишљаваjу и примjењуjу такав приступ пословању.

Према пропозициjама конкурса, УПЦГ ће предузећима додиjелити укупно 10 награда, и то за пословање у сљедећим областима ДОП-а: (1) брига за запослене; (2) брига за животну средину; (3) брига за заjедницу. Такође, jедном предузећу коjе jе наjбоље инкорпорирало ДОП по све три наведене области УПЦГ ће додиjелити Велику награду.

„УПЦГ награде за ДОП“ се додjељуjу у три категориjе: мала предузећа (до 50 запослених); средња предузећа (до 250 запослених); велика предузећа (преко 250 запослених).

Од пристиглих приjава/примjера добрих пословних пракси, Евалуациони одбор ће изабрати наjбоља предузећа за сваку област ДОП-а (брига за запослене, брига за животну средину, брига за заjедницу) и у свакоj категориjи (мала, средња и велика предузећа).

Главни критериjум на основу коjих ће се награде додjељивати су одрживост, иновативност и остварени утицаj на све укључене стране. Заинтересоване компаниjе могу приjавити наjвише три проjекта по свакоj категориjи, уз услов да проjекти нису завршени приjе 1. jануара 2021. године.

Образац за приjаву учешћа, као и додатне информациjе, заинтересоване компаниjе могу преузети са wеб саjта УПЦГ: www.послодавци.орг

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:45