CBCG
25/01/2023 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan konkurs za dodjelu godišnje nagrade CBCG

Novčana nagrada za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi dvije hiljade eura, za magistarski, odnosno master tri hiljade, a za doktorski četiri hiljade

Centralna banka (CBCG) objavila je konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za ovu godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije - za najbolji diplomski ili specijalistički rad, magistarski, odnosno master, kao i doktorski.

Iz CBCG su objasnili da se nagrada sastoji od plakete i novčanog dijela. Novčana nagrada za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi dvije hiljade eura, za magistarski, odnosno master tri hiljade, a za doktorski četiri hiljade.

- Pravo učešća imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu, rekli su iz CBCG.

Oni su naveli da će najbolje radove izabrati komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva, koji će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, primjenjivosti i aktuelnosti prijavljenih radova.

Rok za dostavljanje radova je 24. februar, a dodatne informacija su dostupne na internet stranici www.cbcg.me.

Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana CBCG, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 18:41