/ - FOTO: UCG
01/09/2022 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan konkurs za upis u trećem roku

Kako su saopštili iz UCG, ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2022/23. godinu, u trećem roku, raspisan je danas.

Prijava na konkurs podnosi se sjutra do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren.

Kako su saopštili iz UCG, ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Neblagovremeno podnijeta prijava neće se uzeti u razmatranje.

Iz UCG su kazali da su slobodna 784 mjesta.

- Mjesta ima na sljedećim organizacionim jedinicama UCG: Biotehnički fakultet 78, Elektrotehnički 27, Fakultet dramskih umjetnosti 30, Fakultet likovnih umjetnosti 8, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 48, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da je na Filološkom fakultetu slobodno 167 mjesta, Filozofskom 50, Građevinskom 29, Mašinskom 110, Metalurško-tehnološkom 46.

Kako su naveli, na Muzičkoj akademiji slobodno je 17 mjesta, na Pomorskom fakultetu 110 i Prirodno-matematičkom 64.

Iz Univerziteta su rekli da organizuju, i u trećem roku, elektronsko prijavljivanje na konkurs.

- Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije, kaže se u saopštenju.

Iz UCG su naveli da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu u ponedjeljak.

Kako su kazali, rasporedi termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Iz UCG su rekli da se prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 6. do 7. septembra.

- Prijemni ispiti u trećem upisnom roku se organizuju za upis na studijske programe Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da će se upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 9. septembrom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:32