Мирослав Анђелић / Фото: Архива
06/09/2021 u 21:25 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разријешен Анђелић: Секретар у ресору Весне Братић поднио оставку

Анђелић је на функцију секретара дошао из редова Демократа и био је одборник партије Алексе Бечића у локалном парламенту

Државни секретар у Министарству просвјете, науке, културе и спорта Мирослав Анђелић поднио је оставку на ту функцију. 

Пошто се Анђелић обратио ресорној министарки Весни Братић за престанак дужности на лични захтјев, министарка је поднијела Влади предлог да се Анђелић разријеши са те функције. 

Анђелић је на функцију секретара дошао из редова Демократа и био је одборник партије Алексе Бечића у локалном парламенту. 

- Kомисија за кадровска и административна питања је, као стално радно тијело Владе надлежно за питања предлагања именовања, постављења и разрјешења из надлежности Владе, размотрила наведени предлог министарке просвјете, науке, културе и спорта и, имајући у виду законску одредбу да државног секретара именује и разрјешава Влада, на предлог министра, без јавног конкурса и дужност му престаје престанком мандата министра, а при чињеници да је Мирослав Анђелић поднио оставку на функцију државног секретара у Министарству просвјете, науке, културе и спорта, поднијела Влади предлог да разријеши државног секретара у Министарству просвјете, науке, културе и спорта Мирослава Анђелића, на лични захтјев. Против овог рјешења жалба није допуштена, већ се може тужбом покренути управни спор пред Управним судом Црне Горе у року од 20 дана од дана пријема рјешења- пише у документу који потписује премијер Здравко Кривокапић. 

О случају Анђелића почетком јуна се оглашавала опозициона Демократска партија социјалиста (ДПС) која је тада позвала премијера Kривокапића да обрати пажњу на поступке Братић и да, како су тада навели, "спријечи сваки покушај незаконитог поступања". 

image

Братић

Фото: Иван Петровић Ипе

Наводно, они су тада имали информације да министарка наређује да поднесу оставке онима који јој у просвјети нијесу по вољи или нијесу по њеним критеријумима подобни, а између осталих, помињало се и име Мирослава Анђелића. 

Из партије на чијем је челу Мило Ђукановић тврдили су да је Анђелић припремио оставку на мјесто секретара и узео боловање. Анђелић се исти дан огласио поводом саопштења ДПС, демантујући наводе о оставци, а за саопштење ДПС-а је казао да је непотписано и да се њим наноси штета Министарству. 

У реаговању је навео и да се његово здравствено стање злоупотребљава у политичке сврхе.

- Мој будући радни ангажман у Министарству зависиће од мог здравственог стања као и од оцјене његовог рада од стране министарке Братић, на чији је предлог именован на позицију државног секретара- казао је тада Анђелић у реаговању. 

Подсјетимо, у периоду када је на челу Општине Пљевља био Милоје Пуповић, Анђелић је био секретар Секретаријата за општу управу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:20