Чланица Предсједништва ГП УРА Љиљана Јокић на форуму Зелених / - УРА
14/02/2022 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Регионални форум Зелених у Београду: Наставити са јачањем зелених политика

Циљ конференције је умрежавање свих зелених странака, покрета и организација у политици Западног Балкана уз подршку Европских зелених

Протеклих дана у Београду је одржан Други регионални форум Зелене балканске мреже у организацији Европске партије зелених. Домаћин тог форума био је Покрет Не давимо Београд. Ова мрежа окупља Зелене актере са Балкана и шире ради формирања заједничких стратегија и консолидације односа између држава. На конференцији је био присутан и копреседавајући Зелених Европе Томас Вајс.

На конференцији испред Грађанског покрета УРА је присуствовала Љиљана Јокић, чланица Предсједништва ГП УРА.

- Вјерујемо да је присуство Европских зелених на Балкану јако значајно како би се унаприједило стање у области људских права а нарочито заштите животне средине и зато вјерујемо да је потребно да се овај зелени талас шири - саопштила је Јокић.

Циљ конференције је умрежавање свих зелених странака, покрета и организација у политици Западног Балкана  уз подршку Европских зелених. Током два дана дискутовало се о томе како Зелени могу бити актери промјена, о стратегији чистог ваздуха, о значају и улози локалних одборника, о акционом плану за Балкан, као и о томе који су то европски циљеви за Зелене у региону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:33