Цијена дрва скупа / - С.Б.
21/09/2022 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rekordne cijene drva za ogrijev u primorskim gradovima - metar cijepanih drva 90 eura

Metrena drva su 80 eura/prm. Prosječno domaćinstvo tokom hladnih mjeseci u sezoni grijanja potroši minimalno šest kubika drva

Drva za ogrijev na našem Primorju su poskupila 100 odsto u odnosu na 2017. godina i na pragu jeseni dostigla su rekorne cijene, prenosi Primorski portal. Topli domovi već su zebnja za brojna domaćinstva koja se griju na drva. Drva za ogrijev bila su godinama izbor za dobro ugrijani prostor, uz potrošnju manje novca. Za predstojeću sezonu grijanja neće tako biti.

Na Crnogorskom primorju drva za ogrijev dostigla su rekordnu cijenu, 90 eura za metar cijepanih drva.

- Cijepana bukva, cer košta 90 eura/ prm. U odnosu na prošlu  godinu drva su poskupila za 20 eura/prm Drva su sa sjevera Crne Gore i iz Gorane, Na Primorju su drva skuplja nego u Podgorici, potvrdili su Primorskom portalu prodavci drva u Baru.

Metrena drva su 80 eura/prm. Prosječno domaćinstvo tokom hladnih mjeseci u sezoni grijanja potroši minimalno šest kubika drva. Grijanje na drva ove godine nije najjeftinije na Crnogorskom primorju. Kamion metrenih drva košta oko 950 eura.

Drva se prodaju u jedinicama mjere m3 (metar kubni) i prm prostorni metar – dvije različite mjerne jedinice. U prostornom metru u prosjeku je 0,70 kubnih metara drva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 09:26