/ -Фото: Фејсбук
01/04/2022 u 15:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ресор Оливере Ињац: На Сињајевини нису у плану војне вјежбе

Из ГИ "Сачувајмо Сињајевину" казали су да инсистирају на укидању одлуке о војном полигону

Представници Министарства одбране, на чијем је челу Оливера Ињац, саопштили су данас на састанку са представницима Грађанске иницијативе "Сачувајмо Сињајевину" да у наредном периоду нису планиране војне вјежбе на планини Сињајевини. 

Представници министарства су саопштили да је њихов циљ сарадња са локалном заједницом, која је у периоду трајања мандата претходног менаџмента Министарства одбране у потпуности била изостављена. 

Из ГИ "Сачувајмо Сињајевину" казали су да инсистирају на укидању одлуке о војном полигону и да су тражили оквиран рок у којем ће то бити урађено.

image
-Фото: ГИ

- Ипак, у министарству кажу да тај рок не могу прецизирати, али да су свјесни да је претходни менаџмент донио одлуку о војном полигону "не узимајући у обзир све елементе од значаја за њено доношење- додали су они. 

У име катуњана са Сињајевине Новак Томовић је истакао да је ће народ увијек бити уз своју војску, али да она не смије ићи против свог народа.

У име Грађанске иницијативе Сачувајмо Сињајевину састанку су присуствовали Томовић, Милан Секуловић, Владо Шуковић и Милева Јовановић, а у име Министарства одбране в.д. генералног директора Директората за логистику, потпуковник Вељко Малишић, в.д. савјетника начелника Генералштаба за цивилно-војне односе, потпуковник Радивоје Радовић и шеф Kабинета министра одбране Предраг Лучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:12