Јовановић  / Фото: Н. Милосављевић, Грачаница Онлајн
24/07/2021 u 23:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ристо Јовановић: Не дам Косово, па да ће све да грми

Нека крене следеће године 500 аутобуса из Црне Горе, Косово је свето име Лазарево, поручује Подгоричанин

Не дам Kосово па да ће све да грми, Kосово је свето име Лазарево, поручио је вечерас Подгоричанин Ристо Јовановић, свега неколико дана пошто је стигао у родни град са Косова, гдје је био у притвору скоро мјесец дана. 

- Пресрећан сам због мог православног народа који ми је дао подршку. Kад сам ушао у Црну Гору пјевао сам "Од Берана па до мора цркве брани Црна Гора- казао је Јовановић у Јутјуб емисији "Живе речи" коју је водио свештеник Предраг Поповић.

Пошто му је изречена казна забрана уласка на Косово наредних пет година, Јовановић је поручио српском народу у Црној Гори да ледеће године на Видовдан у што већем броју крену пут свете земље. 

image
Фото: Јутјуб

- Нека крене 500 аутобуса из Црне Горе- поручује Ристо. 

Казао је да је на Газиместан пошао како би се помолио за најсветијег човјека митрополита Амфилохија и највећег теолога Атанасија.

- Тачно је да сам на Газиместану пјевао "Грачаница сва у сјају". Дигао сам три прста. Након тога сам дао интервју за новине, рекао сам да је Видовдан најсветији дан. После сам видио да су косовски полицајци претресали и малтретирали монахињу. Грубо су је претресали, али мени Морачанину нису могли да унесу страх. Рекао сам им "Немојте да дирате свету жену, то је света жена". Али, избацили су ме из такта. Кад људима дате оружје и паре видите какав је ко- прича Јовановић. 

Према његовим ријечима, приштински суд је Хаг за Србе.

- Мислио сам тамо много на моју ћерку, супругу и породицу- додао је Јовановић. 

Додао је да није политички активан и да ради као волонтер у подгоричком манастиру Дајбабе. 

- Хвала Демократском фронту који су обилазили моју породицу, а Влада Црне Горе је урадила што је било до дипломатских питања. Волите једни друге, праштајте једни другима и поштујте своје родитеље- поручио је Јовановић .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:30