Мирко Рмандић / - Дан
06/04/2022 u 11:22 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рмандић 22 дана штрајкује глађу: Хитна неће да ме прегледа, хоће да ме транспортују у Ургентни

За прошлу недјељу је имао обећање да ће доћи државни секретар Зоран Радуновић, предсједник одбора директора Јовановић и извршни директор Шестовић са још једним представником из компаније, али су одустали

Радник Жељезничког превоза Мирко Рмандић већ 22 дана штрајкује глађу и одбија да напусти Управну зграду ЖПЦГ. На овај вид протеста одлучои се због могинга који је вршен на њега, чиме су му повријеђена радничка права.

Већ 22 дана нико му се не обраћа. За прошлу недјељу је имао обећање да ће доћи државни секретар Зоран Радуновић, предсједник одбора директора Јовановић и извршни директор Шестовић са још једним представником из компаније.

- Од састанка су одустали не знам због чега, чак и од комисије коју је формирао министар да испита моје наводе, која је требало да има три представника државе, ја имам свог представника и Жељезница има свог представника. То мени све указује на то да нијесу чисти рачуни. Све што изјављују за мене није тачно, ја ниједну неистину нисам изнио нити имам намјеру. Не само за њих него за било кога - каже Рмандић за Портал Дан.

Катастрофално стање у жељезничким предузећима: За годину 15 ванредних догађаја на пругама

Будући да ниједан његов захтјев није испоштован, Рмандић сада захтијева и смјене директора.

Он већ 22 дана конзумира само воду и по чашу сока дневно због шећера. Каже да не зна какво му је здравствено стање јер из Хитне помоћи неће да дођу да га прегледају.

- Звао сам Хитну помоћ да дође да ме прегледају, што су они одбили, једино уз услов да ме само транспортују до Ургентног блока на шта ја не пристајем јер желе на тај начин да ме натjераjу да напустим просторије у којима штрајкујем - каже Рмандић.

Оснивач НВО “Возом кроз Црну Гору” Мирко Рмандић започиње штрајк глађу

Каже да су га оставили на цједилу, али да сваких сат времена провјеравају у каквом је стању.

- Иду на рачуницу да ћу да се онесвијестим, да ме пребаце у Ургентни и да ми забране пролазак овдје - казао је Рмандић.

Он тражи смјене руководиоца у Директорату за жељезнички саобраћаj и Управи за жељезницу, због, како тврди, катастрофалног стања у жељезничким предузећима.

- Моји основни захтјеви су били смјена извршног директора Шестовића и директора сектора за међународни превоз Цефаловића због тога што сам већ дуже вријеме жртва правног насиља, који је касније прерастао у груби мобинг - каже Рмандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:24