/ - РМАНДИЋ - ОСМИ ДАН ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ/ - ФОТО: ПОРТАЛ ДАН
23/03/2022 u 16:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рмандић: Нећу прекинути штрајк све док се моји захтјеви не испуне

Рмандић је у изјави за портал Дан казао да су га неки од колега лажно пријавили да он жели да прекине зељезнички саобраћај. Он је то изричито негирао

Један од организатора и оснивача НВО “Возом кроз Црну Гору”, Мирко Рмандић, због кршења људских права, укључујући, прије свега, право на рад, штрајкује глађу већ осми дан у просторијама Управне зграде Жељезничког превоза Црне Горе.

Рмандић је у изјави за портал Дан казао да су га неки од колега лажно пријавили да он жели да прекине жељезнички саобраћај.

-То није истина...Они су чекали да се заврши радно вријеме и тада је дошла полиција да ме саслуша...Ја то никад не бих урадио, то ми није циљ... Нећу одустати, штрајк нећу прекинути док се не испуне моји захтјев-навео је Рмандић.

Он је на питање портала Дана казао да се не осјећа баш најбоље и да је због погоршања његовог здравственог стања, усред штрајка, интервенисала Хитна.

- Рекли су ми да треба да одем у Хитну  ради интервенција али сам одбио...можда је био мотив да се изведем одавде...Нећу одустати- поручио је он.

Подсјећамо, за вријеме његовог штрајка десила су се два догађаја због којих се он одлучио на овај штрајк глађу.

- Први је прекид контактне мреже између Мојковца и Бијелог Поља дана 16.3.2022, кад је дошло до вишесатног прекида жељезничког саобраћа. Други доказ је квар возова који превозе путнике, тако да је путнички воз број 6102 на релацији Бар - Бијело Поље 19. марта са 90 путника стајао у станици Требешица више сати, а воз 6105 из Бијелог Поља је отказан а путници су превезени аутобусима до Подгорце - навели су из НВО “Возом кроз Црну Гору".

Подсјетимо, раније је дневна новина "Дан" писала да је  представник Невладине организације (НВО) "Возом кроз Црну Гору" Мирко Рмандић затражио  од премијера Здравка Кривокапића и министра за капиталне инвестициjе Младена Бојанића да смијене руководиоце у Директорату за жељезнички саобраћаj и Управи за жељезницу, због, како тврди, катастрофалног стања у жељезничким предузећима. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:39