/ FOTO: NEZAVISNI SINDIKAT UPRAVE POLICIJE
28/11/2022 u 08:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rmandić: Premijer i ministar da saopšte koliko je povećanje plate policajcima

Zar je to toliko mizerno da premijer i ministar unutrašnjih poslova 14 dana skupljaju hrabrost da nam to saopšte, pitao je Rmandić

Predsjednik Nezavisnog sindikata Uprave policije, Igor Rmandić, saopštio je da već je 14 dana od kada je Vlada Crne Gore predala Skupštini predlog budžeta za 2023 godinu.

- I  na sva zvona  najavila povećanje zarada policijskim službenicima, a mi i dalje  ne znamo koliko je to povećanje. Zar je to toliko mizerno da premijer i ministar unutrašnjih poslova 14 dana skupljaju hrabrost da nam to saopšte? Zar se toliko plaše reakcije policijskih službenika? U međuvremenu smo mogli da čujemo da se povećanje planira i nekim drugim dijelovima državne uprave (IT stručnjaci 30%), da se obećavaju donacije zemljama koje te iste donacije troše na kupovinu oružja i ubijanje  ljudi ali niko ne pominje koliko će biti povećana plata socijalnim slučajevima koji u Ministarstvu unutrašnjih poslova rade za oko 300 eura. Koliko su nam to povećanje spremili premijer i ministar? Da li će to svima da povećaju plate a policiji, po starom dobrom običaju, šta ostane? Matematički gledano i 0,1% je povećanje, ali gledano iz prizme građanina koji svakodnevno plaća sve skuplju hranu, odjeću, gorivo nas mrvice ne zanimaju niti zadovoljavaju naše potrebe. Poučeni dosadašnjim iskustvom to nas uopšte ne bi začudilo, a čitav scenario koji nam se vjerovatno sprema može da se poredi sa fudbalom- istakao je Rmandić.

Kako je navode, "nekoliko fudbalskih trenera je imalo sreću ili nesreću da trenira Maria Balotelija, odličnog igrača ali vrlo nestašnog i jako nedisciplinovanog".

- Trpjeli su ga samo zato što je dobro "odrađivao" posao tj. davao golove kad je najviše trebalo. Čini se da i naš premijer ima svog "Balotelij". Ovaj domaći je toliko nestašan, nedisciplinovan i kompromitovan  da ga kriju i na tajne sastanke uvode kroz garažu ali su sve njegove hipoteke beznačajne u odnosu na "golove*" koje daje. Opstrukcija protesta policijskih službenika, pasiviziranje i gušenje svakog nezadovoljstva policajaca, obmanjivanje kolega pričom da bolje sjutra "samo što nije", potpuno obesmišljavanje svake sindikalne borbe samo je dio "golgeterskog  arsenala" premijerovog "Balotelija" koga je i on sam, relativno skoro, optuživao za neke zloupotrebe. Kako drugačije tumačiti da mjesecima pa čak i godinama tužilaštvo i policija ništa ne preduzimaju po pitanju prijava za zloupotrebe u Sindikatu Uprave policije?  Kako tumačiti da Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova 4 mjeseca nije u stanju da riješi prijavu za kršenje Kodeksa policijske etike od strane prvog čovjeka tog sindikata? Predmeti stoje u nekoj fioci a "Baloteli" igra na svakoj poziciji u timu gdje mu se kaže.  I ne pravi pitanje, bitno je da je u igri- navodi u saopštenju.

Poručuje: "E pa gospodo, nas vaše igre i tajni dogovori ne zanimaju. Mi hoćemo dostojanstven život za sebe i svoje porodice. Ako ste mislili da  odugovlačite do zadnjeg časa i onda nam date neku mizernu ponudu po principu "uzmi ili ostavi" a nakon toga preko svojih poslušnika ubjeđujete ljude da to prihvate i vršite pritisak na nas zaboravite na to".

- Vjerujemo samo svojim očima i ušima, a povjerenje poklanjamo isključivo djelima a ne praznim obećanjima. Gospodine premijeru, gospodine ministre, zar ne mislite da oni koji su spremni da za ovo društvo i ovu državu daju sve, pa čak i život, zaslužuju malo više poštovanja i život dostojan čovjeka? Iznesite svoju ponudu pa da, kao ozbiljni ljudi, sjednemo za sto i razgovaramo. Bez hipoteka iz prošlosti, bez kupljenih diploma, bez nestalih stambenih kvadrata.  Čisto i ozbiljno. Na ravnopravnim osnovama, naravno- poručio je Rmandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:20