Рмандић седми дан штрајкује глађу / - фото: Портал Дан
22/03/2022 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Рмандић седми дан штрајкује глађу због лошег стања у жељезничком превозу

Представник Невладине организације (НВО) "Возом кроз Црну Гору" Мирко Рмандић је раније затражио од премијера Кривокапића и министра Бојанића да смијене руководиоце у Директорату за жељезнички саобраћаj и Управи за жељезницу

Један од организатора и оснивача НВО “Возом кроз Црну Гору”, Мирко Рмандић, због кршења људских права, укључујући, прије свега, право на рад, штрајкује глађу већ седми дан у просторијама Управне зграде Жељезничког превоза Црне Горе.

Два догађаја који си се десили за вријеме његовог штрајка доказ су истинитости навода које је изнио и због којих је се одлучио на овај чин, наводе из ове НВО.

- Први је прекид контактне мреже између Мојковца и Бијелог Поља дана 16.3.2022, кад је дошло до вишесатног прекида жељезничког саобраћа. Други доказ је квар возова који превозе путнике, тако да је путнички воз број 6102 на релацији Бар - Бијело Поље 19. марта са 90 путника стајао у станици Требешица више сати, а воз 6105 из Бијелог Поља је отказан а путници су превезени аутобусима до Подгорце - навели су из НВО “Возом кроз Црну Гору".

Подсјетимо, раније је дневна новина "Дан" писала да је  представник Невладине организације (НВО) "Возом кроз Црну Гору" Мирко Рмандић затражио  од премијера Здравка Кривокапића и министра за капиталне инвестициjе Младена Бојанића да смијене руководиоце у Директорату за жељезнички саобраћаj и Управи за жељезницу, због, како тврди, катастрофалног стања у жељезничким предузећима. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:57