Ана Новаковић Ђуровић са Виорелом Арделеануом / - Министарство
06/06/2022 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Румунија је снажан партнер Црне Горе на путу ка ЕУ

Пракса и искуства Румуније у процесу европских интеграције од изузетног су значаја за нас, посебно имјаући у виду сложеност Поглавља 27. Свака експертска помоћ и сарадња на оперативном нивоу је добродошла, нагласила је министарка Новаковић Ђуровић

Министарка екологије, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић састала се данас са амбасадором Румуније у Црној Гори, Њ.Е. Виорелом Арделеануом и том приликом су размијенили мишљења о еколошким проблемима и изазовима у управљању националним парковима и заштићеним подручјима, начину њиховог рјешавања и помоћи Румуније у том процесу.

“Пракса и искуства Румуније у процесу европских интеграције од изузетног су значаја за нас, посебно имјаући у виду сложеност Поглавља 27. Свака експертска помоћ и сарадња на оперативном нивоу је добродошла”, нагласила је министарка Новаковић Ђуровић, додајући да је, с тим у вези, потребно редефинисати и проширити области које су обухваћене Меморандумом о билатералној сарадњи.

Амбасадор Арделенау се усагласио са министаркином констатацијом да ће Румунија снажно подржавати сарадњу са Црном Гором преношењем научних и техничких знања и искустава, како би се олакшао и убрзао процес приступања Црне Горе Европској унији.

На састанку је констатовано да посебан изазов представља управљање отпадом и отпадним водама у Црној Гори и да је у тој области, поред регулисања законске регулативе, потребно поспјешити сарадњу са локалним самоуправама и унаприједити њихове капацитете у тој области.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:37