амбасадор Румуније / - фото: Агенција ЦГ њуз
21/01/2022 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Румуниjа ново туристичко тржиште

Радуновић очекуjе да би летови из Румуниjе за Тиват требали да крену средином jуна

Током ове године могле би бити успостављене авио линиjе између Румуниjе и Тивта што би омогућило долазак већег броjа гостиjу са ове дестинациjе, закључак jе данашњег прелминарног састанка коjи jе организовао предсjедник Општине Тиват Жељко Комненовић а коjем су присуствовали амбасадор Румуниjе, представници туроператера из Румуниjе те челни људи Аеродрома Црне Горе и Аеродрома Тиват, саопштено је из Агенције ЦГ њуз. 

Комненовић jе истакао да jе тржиште Румуниjе велико и да jе циљ да дио труриста одабере Црну Гору као дестинациjу за одмор.

- Разговарало се о отварању двиjе или више авио линиjа коjим би се црногорска туристичка привреда повезала са тржиштем Румуниjе коjе до сада ниjе било заступљено код нас. Чули смо да туристи из Румуниjе за одмор углавном бираjу Грчку и Бугарску. Након ове инициjативе и промоциjе могли би имати туристе са овог тржишта већ овог љета - казао jе Комненовић.

Мислимо да постоjи велики простор за сарадњу када jе у питању понуда Црне Горе на тржишту Румуниjе казао jе Дан Ћоча представник туроператера Холидеy План из Румуниjе.

Амбасадор Румуниjе у Црноj Гори Матеи Виорел Арделеану казао jе да им jе амбициjа да остваре што бољу сарадњу између двиjе земље као и да Црна Гора што приjе постане чланица ЕУ.

Државни секретар у Министарству економског развоjа Зоран Радуновић казао jе да проjекат о коме су разговарали представља jош jедан значаjан корак у развоjу црногорске туристичке привреде. Он jе казао да су за успостављење директних чартер летова за Тиват тренутно од румунских градова у оптицаjу Краjова, Арад и Баjамаре.

- У питању су прелиминарни подаци и не можемо jош са потпуном сигурношћу тврдити да ће се летjети са све три дестинациjе jер румунски партнери управо раде на продаjи туристичких аранжмана за Црну Гору за наредно љето. Од обима те продаjе зависиће и броj седмичних ротациjа и величина авиона коjи ће саобраћати на овим релациjама - казао jе Радуновић.

Он jе рекао и да ће летове наjвjероватниjе обављати румуска национална авиокомпаниjа Таром, али да су понуђени и капацитети са коjима располаже црногорска компаниjа Аир Монтенегро.

Радуновић очекуjе да би летови из Румуниjе за Тиват требали да крену средином jуна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:59