Вулић / Фото: Савјет муслимана ЦГ
20/06/2022 u 20:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сабрија Вулић: Црногорски муслимани су муслимани са великим М, не стидимо се

Наш је највећи гријех што бескрајно волимо Црну Гору, што немамо резервну државу и што нам је језик црногорски, казао је он

Предсједник Савјета муслиманског народа Црне Горе Сабрија Вулић поручио је данас да је тежак и, како је казао, "понекад обесхрабрујући посао у амбијенту у којем се налазе црногорски муслимани".

Савјет је данас обиљежио Дан Муслимана, а Вулић је на скупу поручио да се муслимани у Црној Гори неће предати јер су потпуно свјесни да су нераскидиво везани за Црну Гору као своју једину и матичну државу.

- Настављамо тамо гдје су стали наши очеви и дједови не стидећи се да се национално изјаснимо као муслимани са великим словом М- нагласио је Вулић.

Kако је рекао, каже обесхрабрујући зато што подршке нема ни од куда, а ни разумјевања.

- Грађани Црне Горе који се национално изјашњавају као муслимани већ двије деценије су на вјетрометини. Кад год очекивали да ће се то промјенити бивало је још горе. Националне муслимане тешко је пронаћи на неком одговорном мјесту па се често питамо зар међу преко 30.000 муслимана у Црној Гори, како говоре посљедњим истрашивања, нема квалитетног кадра- рекао је Вулић.

Он је упитао зар у посљедње двије деценије "црногорски муслимани, који су бескрајно одани Црној Гори, готово стопроцентно грађански орјентисани, заслужују да у свим владама у ове двије деценије имају само једног министра који се јавно изјаснио као муслиман".

- У 43. Влади ушли су представници свих мањина осим ,услимана. Вријеме је да се то поправи. Или је можда наш највећи гријех што бескрајно волимо Црну Гору, што немамо резервну државу и што нам је језик црногорски. Без обзира на све и даље ћемо вољети Црну Гору и борити се за бољи живот свих грађана без обзира на националну припадност-поручио је Вулић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:24