Хуан Сантандер / - DUSKO MILJANIC 81000 PODGORICA
15/04/2024 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Santander završava svoj mandat u Crnoj Gori, ide u sjedište u Njujorku

Šef predstavništva Unicefa Huan Santander završava svoj mandat u Crnoj Gori u petak, 19. aprila 2024. godine, a imenovan je za zamjenika direktora Odjeljenja za javna partnerstva u sjedištu Unicefa u Njujorku.

Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva Unicefa, biće vršiteljka dužnosti šefa predstavništva Unicefa u Crnoj Gori do dolaska novog šefa.

- Obavještavam vas da sam imenovan za zamjenika direktora Odjeljenja za javna partnerstva u sjedištu Unicefa u Njujorku i da će moj mandat u Crnoj Gori prestati 19. aprila 2024. godine. Moj mandat u Crnoj Gori bio je obogaćujući i inspirativan i želim da vam se iskreno zahvalim na vašoj posveć enosti, partnerstvu i prijateljstvu na ovom izuzetnom putovanju - kazao je Santander.

Kaže da smo se zajedno zalagali da se obezbijedi da djeca, njihovo blagostanje i zaštita budu politički prioriteti Crne Gore.

- Dali smo zajednički doprinos naporima Crne Gore da smanji dječije siromaštvo i nasilje nad djecom, te da poboljša kvalitet obrazovanja i zdravstvene zaštite djece i majki. Postigli smo mnogo, ali ostaje da se uradi još mnogo toga za našu zajedničku viziju pravednog društva koje garantuje jednaka prava i moguć nosti svakom djetetu - kazao je Santander.

Ističe da su javne institucije Crne Gore primarni nosioci dužnosti i odgovorni organi da obezbijede ovu viziju.

- Stoga će budućnost djece Crne Gore biti određena adekvatnim i efektivnim ulaganjem javnih sredstava u prioritete djece. Siguran sam da ć emo nastavkom zajedničkog zagovaranja i partnerstva vidjeti daleko veća dostignuća u bliskoj budućnosti Crne Gore za unapređenje života sve djece i svijetlu budućnost ove lijepe zemlje. Na kraju, upućujem najljepše želje vama i vašim porodicama i iskreno se nadam da ć e nam se putevi ponovo ukrstiti. Zaista je bila privilegija raditi s vama i zajedno služiti djeci i porodicama Crne Gore - naveo je Santander u oproštajnoj poruci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:49