/ FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
01/11/2022 u 13:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saradnja ambasade Ukrajine i Ministarstva prosvjete na visokom nivou

Ambasador Ukrajine i ministar prosvjete Crne Gore su izrazili uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti

Ministar prosvjete, Miomir Vojinović i njegovi saradnici sastali su se danas sa Nj.E. Olehom Herasimenkom, izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori.

- Tokom sadržajnog i prijateljskog razgovora ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasymenko i ministar prosvjete Crne Gore su skrenuli pažnju na mnoge aspekte praktične bilateralne saradnje. Ambasador je zahvalio ministru, Vladi i narodu Crne Gore na brižnom tretmanu prema ukrajinskoj djeci, koja su bila primorana da napuste Ukrajinu zbog ratnih dešavanja, a koja su obrazovanje nastavila u školama Crne Gore. Konstatovano je da se sada u obrazovnoj sferi Ukrajinci u Crnoj Gori ne suočavaju sa bilo kakvim značajnim problemima, a sva aktuelna pitanja i izazovi se brzo i efikasno rješavaju- navodi se u saopštenuju.

Ambasador i ministar su se složili da je saradnja Ambasade Ukrajine i Ministarstva prosvjete Crne Gore na izuzetno visokom nivou i može biti uzor čak i za druge zemlje.

Ambasador Ukrajine i ministar prosvjete Crne Gore su izrazili uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:39