/ - Фото: УП
26/05/2022 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сарадња полиција Црне Горе и Чешке у циљу унапређења безбједности саобраћаја

Директор Брђанин потврдио је да Управа полиције остаје отворена за континуирани развој међусобних односа и интензивирање сарадње у свим областима од обостраног интереса

Директор Управе полиције Зоран Брђанин састао се са делегацијом саобраћајне полиције Републике Чешке, на челу са директором Директората саобраћајне полиције, Јиříем Злýем, која борави у посјети црногорској полицији у периоду од 23. до 27. маја.

Припадници саобраћајне полиције Републике Чешке били су у прилици да током претходних дана са црногорским колегама подијеле своја искуства и знања у области безбједности друмског саобраћаја, нарочито у дијелу контроле и надзора друмског саобраћаја на ауто-путу, чије се отварање ускоро очекује у Црној Гори.

Сарадња црногорске и чешке полиције оцијењена је као квалитетна и ефикасна, а подршка чешких колега и размјена искустава двије саобраћајне полиције од изузетног су значаја за даљи развој капацитета Управе полиције Црне Горе, посебно у циљу унапређења стања у области безбједности саобраћаја.

Додатно, ова активност резултираће и узвратном посјетом црногорских колега Полицији Републике Чешке крајем ове године.

Директор Брђанин потврдио је да Управа полиције остаје отворена за континуирани развој међусобних односа и интензивирање сарадње у свим областима од обостраног интереса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:29